EN | TR

Yalın Dönüşüm Danışmanlığı ve Dijital Dönüşüm Danışmanlığı Yetkinlikleri Kazanıldı!

28 Şubat 2024 Çarşamba

Tarsus Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü, KOBİ'lerin iş süreçlerini optimize etmelerine ve daha verimli hale gelmelerine yardımcı olmak için iki önemli yetkinlik kazandı:

1. Yalın Dönüşüm Danışmanlığı Yetkinliği:
Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serap AKCAN ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Egemen TANER, KOBİ'lerin iş süreçlerini optimize etmelerine ve daha verimli hale gelmelerine yardımcı olmak için Yalın Dönüşüm Danışmanlığı yetkinliği kazandı. Öğretim üyelerimiz, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve KOSGEB tarafından belirlenen tüm aşamaları başarıyla tamamlayarak Yalın Dönüşüm Danışmanı-Faz 1 ve Faz 2 rozetlerini almaya hak kazandılar.

Yalın Dönüşüm Nedir?
Yalın Dönüşüm, üretim ve hizmet süreçlerindeki israfı ve fazlalıkları ortadan kaldırarak daha hızlı, daha ucuz ve daha kaliteli üretim yapmayı sağlayan bir yönetim felsefesidir. Yalın dönüşüm sayesinde işletmeler;
  • Maliyetlerini düşürebilirler,
  • Verimliliği artırabilirler,
  • Müşteri memnuniyetini yükseltebilirler.

Tarsus Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü, Yalın Dönüşüm Danışmanlığı hizmeti ile işletmelere;
  • Yalın üretim ve yönetim prensipleri hakkında eğitim ve danışmanlık hizmeti,
  • İşletmelerin yalın olgunluk seviyesini belirlemek için Yalın Olgunluk Değerlendirme Analizi (YODA) uygulaması,
  • Yalın üretim teknikleri ve araçlarının uygulanmasına yönelik rehberlik,
  • Yalın dönüşüm uygulamalarının sürdürülebilirliği için destek.
hizmetlerini sunuyor.
2. Dijital Dönüşüm Danışmanlığı Yetkinliği:
Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Egemen TANER, TÜBİTAK TÜSSİDE tarafından geliştirilen DDX Dijital Dönüşüm Değerlendirme Modeli kapsamında DDX Dijital Dönüşüm Danışmanı Gelişim Programını başarıyla tamamladı.
Program kapsamında; DDX Dijital Dönüşüm Değerlendirme Modeli, Dijital Teknolojiler ve Danışmanlık Becerileri konularında eğitim alan Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Egemen TANER, bu sayede işletmelerin dijital olgunluk seviyelerini belirlemelerine ve işletmeye özgü bir dijital dönüşüm yol haritası hazırlamalarına yardımcı olacak.

Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serap AKCAN: "Yalın Dönüşüm Danışmanlığı yetkinliği kazanarak KOBİ'lere daha da kapsamlı bir şekilde destek vermenin gururunu yaşıyoruz. Bölümümüz olarak, işletmelerin daha verimli ve rekabetçi hale gelmelerine katkıda bulunmaya devam edeceğiz."

Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Egemen TANER: "Yalın Dönüşüm ve Dijital Dönüşüm, işletmelerin günümüzün rekabetçi pazarında ayakta kalabilmeleri için kritik öneme sahiptir. Edindiğimiz bu yetkinlik ile KOBİ'lerin her iki alanda da dönüşüm süreçlerini en etkin şekilde yönetmelerine yardımcı olmayı hedefliyoruz."

Tarsus Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü, her iki alanda da KOBİ'lere danışmanlık hizmeti sunarak işletmelerin daha verimli, rekabetçi ve sürdürülebilir hale gelmelerine katkıda bulunmayı hedefliyor. Yalın Dönüşüm Danışmanlığı hizmeti ile ilgili detaylı bilgi almak için işletmeleri bölümümüze başvurmaya davet ediyoruz.